2013. július 11., csütörtök

A túró, a rudi, nem tudom abba hagyni...

Valójában torta, de illik rá a jellemzés. Pár évvel ezelőtt találtam ezt a receptet, és most megint megcsináltam a sütit, és még mindig nagyon finom. Pontosan olyan íze van mint a boltban vásárolható Túró Rudinak.
A díszítéshez egy a torta méreteinek megfelelő körlapot használtunk, és arra rajzoltuk a mintát és vágtuk ki. 
Hozzávalók:

Piskótához:
- 2 tojás
- 6 dkg cukor
- 6 dkg finomliszt
- fél kk sütőpor
- 1 dkg cukrozatlan kakaópor
- 5 dkg cukor (a sziruphoz a kész piskóta tetejére, most ezúttal ezt kihagytam.)

Töltelékhez:
- 1 csapott ek zselatinpor
- 15-25 dkg porcukor (ízlés szerint)
- 50 dkg túró
- 1 dl tejföl
- 1 vaníliarúd ( helyette 1 cs. vaniliás cukrot használtam)
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek citromlé
- 2,5 dl hideg tejszínből vert hab (2 dl is elég)
- 3 ek cukrozatlan kakaópor (tetejére a díszítéshez)

Elkészítés:

Piskóta készítése:
  1. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk.
  2. A tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppel fölhabosítjuk.
  3. A lisztet, sütőport és a kakaót összekeverjük és fakanállal óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk.
  4. A tortaformába öntjük a masszát és 175 fokon 12 perc alatt megsütjük. Ha kész, kihűtjük.
Töltelék készítése:
  1. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik.
  2. Félretesszük hűlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró vízzel egy nagy keverőtálban.
  3. A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt és a zselatinos vizet. Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk és végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot.
Összeállítás:
  1. A piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele.
  2. Megöntözzük 1 dl víz és 5 dkg cukor összemelegített keverékével, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a tetejét vastagon megszórjuk kakaóporral.
  3. A tortát 1 napig hűtőben tartjuk. Tálalás előtt késsel finoman körbevágjuk és kiszedjük a formából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése