2013. szeptember 7., szombat

Itt van az ŐSZ!

Ősszel előkerülnek a melegebb ruhák kiegészítők, és az ilyen témájú egyéb tárgyak a megfelelő színekben. Ezekhez mutatok most néhány ötletet, az internetről vett képekkel, illetve saját alkotásokból válogatva.


Először egy horgolt makk és hozzá színekben egyező nagyi kocka. Egy kis horgolási tapasztalattal nagyon könnyen elkészíthetők, és szép lakásdísz válik belőlük. (kép forrása: Pinterest)

Ez az aranyos sütőtök akár még tűpárnának is használható. Ezzel a fajta megoldással már nagyon sok verzióban találkoztam. Lehet még virág, színátmenetes puffancs. (kép forrása: Pinterest)

Azért a testrészeink megóvásáról sem szabad megfeledkezni, különösen a kezünkre kell vigyázni mert hamar kiszáradnak, és az kezd el a leghamarabb fázni (legalábbis nálam :)). Ehhez nagyon hasonló csipke kesztyűt készített Annás ami ITT megtalálható leírással. (kép forrása: Pinterest)


A kéz mellett a kilógó nyak is fázó forrást jelenthet. Szintén Annás mintája alapján, immár saját készítésű Möbius-stólámat mutatom. Kékes árnyalatban len és pamut tartalmú fonalból 4,5 mm-es tűvel horgolva. A minta és leírás ITT található.


Végül, de nem utolsó sorban a poncsómat mutatom, ami 100% pamut fonalból készült (jó sokból) :) Ehhez nagyon sokat kutattam az interneten hogy milyen mintával horgoljam, és hogyan. Végül találtam
egy egyszerű, aránylag kevés fonalat fogyasztó (már ha a horgolásnál beszélhetünk ilyenről) mintát.
A minta:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése